Liberte Tiny Houses

Door onze eigen woonervaring in meerdere tiny house én verhalen van klanten over projecten door het land, hebben we veel kennis en ervaring opgebouwd over woonprojecten. We kunnen hierin adviseren, ontwerpen en deze projecten realiseren. Van een beeldkwaliteitsplan voor een project tot een volledig ontwerp, waarbij ondermeer rekening wordt gehouden met de centrale ruimte en de collectieve energievoorziening.

Droom: Eén van onze dromen is om een volledig project te mogen ontwerpen én bouwen als voorbeeld van collectief off-grid wonen. Het gaat hier om techniek, maar óok om sociale aspecten, want wonen in een project is zoveel meer dan alleen vier muren en een dak boven je hoofd. We dromen over een plek waar ruimte is voor (betaalbaar) wonen, werken, inspiratie opdoen, educatie en ontmoeting. Duurzaamheid en innovatie zijn wat ons betreft de uitgangspunten.

Deze droom heeft in 2021 vorm gekregen door een samenwerking met het CPO
Mayordomio in Amersfoort. Gezamenlijk ontwikkelen we zes unieke tiny houses, die als groep één geheel vormen. Kenmerkend aan het project is gemeenschappelijke ruimte, veel groen en de duurzame installaties. Liberté Tiny Houses is bij dit project betrokken als projectleider. Bijvoorbeeld bij het traject met de gemeente, bij het ontwerp van het project, de vergunningsaanvraag en de bouw en de plaatsing van de huisjes.

E-Paper gemeenten Liberte Tiny Houses

  • Amersfoort project
  • CPO Amersfoort